Előfizetői tartalom

Vitézy Dávid: előremutató döntés, hogy egy lakáshoz legfeljebb egy parkolóhely épülhet

Portfolio
Az elmúlt héten mi is írtunk róla, hogy a korábbi tervektől eltérően - miszerint új lakásonként minimum 1,5 parkolóhelyet kellett volna építeni - a megjelent új kormányrendelet kimondja, hogy a lakás és üdülő önálló rendeltetési egysége után a helyi építési szabályzatban meghatározott számú személygépkocsi elhelyezését kell biztosítani, de az kötelezően legfeljebb egy személygépkocsi elhelyezését írhatja elő. Vitézy Dávid, a BFK vezérigaztagtója előremutatónak nevezte a döntést.

Nagyon előremutató, a megfizethetőbb lakásárakat szolgáló döntést hozott a kormány: az országos településrendezési és építési követelmények (OTÉK) április végén hatályba lépő módosításával először Magyarországon is végre megjelenik a szabályozásban az, hogy új épületeknél nem a minimálisan előírt parkolószámot, hanem annak maximumát szabályozza. Konkrétan:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés