Előfizetői tartalom

Felfordult a lakáspiac? - Jobban megéri Angliában lakásba tenni a pénzünket, mint Budapesten

Portfolio
Bár az elmúlt hónapok tranzakciószámai alapján úgy tűnik, magára talált a lakáspiac, a budapesti értékesítők elmondásai alapján a belvárosban továbbra is kevesebb lakás cserél gazdát, mint a járvány előtti időszakban. Mindez főkét a befektetési célú lakásvásárlók eltűnésével magyarázható, ami nem meglepő annak fényében, hogy Airbnb nélkül, a hosszú távú kiadással elérhető hozamok jelentősen alacsonyabbak, mint néhány évvel ezelőtt. Az újlakáspiac számait nézve ráadásul azt látjuk, hogy a magyar fővároshoz hasonló méretű, angliai Birmingham városában már magasabb hozamok érhetők el lakáskiadással, mint Budapest belvárosában.

Az új építésű lakások és a befektetési célú lakásvásárlások kapcsán általában Budapestre fókuszálva mutatjuk be az aktuális folyamatokat, van azonban egy magyar lakásfejlesztő, akinek Budapest mellett számos külföldi városban is vannak projektjei. A Cordia tavaly a Blackswan ingatlanfejlesztő felvásárlásával lépett be az angliai piacra, most pedig a Portfolio kérdésére...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái