Előfizetői tartalom

Enyhe élénkülés látszik a fővárosi kiadó lakások piacán

Portfolio
Az enyhülő járványhelyzettel és a részleges nyitással párhuzamosan május elejére erősödött a kereslet a budapesti bérlakáspiacon: a decemberi 126 ezer forintos mélyponthoz képest mostanra 7,6 százalékkal, 135 ezer forintra emelkedett az átlagos keresleti bérleti díj – derül ki a Rentingo.com friss elemzéséből. A lassú erősödés a kínálati oldalon még nem hozott jelentős változást, a meghirdetett lakások átlagos bérleti díja áprilisban mindössze 3 százalékkal emelkedett.

Az óvatos élénkülés jeleit mutatja a keresleti oldal az elmúlt két hónapban a fővárosi bérlakáspiacon. A decemberi mélypont után, amikor a bérlők átlagosan 126 ezer forintértkerestek kiadó lakásokat, áprilisra 7,6 százalékkal, 135 ezer forintra nőtt az átlagos keresleti bérleti díj. A trend egyértelműen összekapcsolható az enyhülő járványhelyzettel, az oltások számának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés