Előfizetői tartalom

Nem látszik a javulás az építőiparban: ekkora volt a visszaesés

Portfolio
Nem ért véget a megkezdett építési munkák összértékének stagnálása az EBI Építésaktivitási Jelentés szerint. 2021 január és március között 421 milliárd forint értékben kezdődtek meg a kivitelezési munkák a szektorban, ami bár nem tér el kiugró mértékben az előző három negyedév során látott összegektől, de így is az elmúlt két év legalacsonyabb Aktivás-Kezdés mutatója. A megelőző két év január-március közötti időszakaihoz képest egyértelműen gyengébben sikerült az évkezdet: a jónak számító 2020-as első negyedévhez képest a visszaesés körülbelül 35 százalékos volt, de még 2019 azonos időszakával összevetve is 15 százalékos csökkenés látható.

Gyenge volt az első negyedév a magasépítéseknél Az építőiparon belül az elindult magasépítési beruházások értéke az első negyedévben ugyan az előző év azonos, kiugró Aktivitás-Kezdést hozó időszakához képest jelentős visszaesést mutatott, azonban a tavalyi év többi negyedévéhez hasonlítva növekedett a három hónap alatt megkezdett kivitelezések összértéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés