Előfizetői tartalom

Ezermilliárdos ajándék a lakóknak az önkormányzati bérlakásrendszer kivégzése - Mi állhat a háttérben?

Hatalmas változásokat okozhat a lakáspiacon Böröcz László, fideszes országgyűlési képviselő legutóbbi törvényjavaslata, ami a lakástörvény módosítása által lehetővé tenné az önkormányzati bérlakások kedvezményes áron történő megvásárlását azon bérlők számára, akik 2020. december 31-e előtt létesítettek bérleti jogviszonyt. Bár legutóbb az I. kerületben a budai Várban található műemléképületek kapcsán foglalkoztunk a témával, a döntés országszerte több mint 100 ezer önkormányzati vagy állami tulajdonban lévő lakást érint, köztük olyanokat is, amelyeket az önkormányzatok az elmúlt években építettek fel. A mostani lakásárakkal számolva ez ezermilliárdos nagyságrendű vagyon, aminek kapcsán megnéztük, hogy melyek a leginkább érintett települések és kerületek, hogy látja a döntést a XIII. kerület, ahol messze a legtöbb, 5743 önkormányzati bérlakás üzemel, illetve összességében mi állhat a kormányzati döntés hátterében.

A javaslat lényege Néhány nappal ezelőtt a budai Vár kapcsán írtunk arról, hogy Böröcz László benyújtotta azt a törvényjavaslatot, ami lehetővé tenné az önkormányzati vagy állami tulajdonban lévő bérlakások esetén, hogy azokat a piacinál jelentősen alacsonyabb áron vásárolhassák meg azon bérlők, akiknek már 2020. december 31-e előtt fennállt a bérleti jogviszonya....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés