Előfizetői tartalom

Ez már a Fudan-hatás?- Kínai tőke nyomul a budapesti irodapiacon

Portfolio
Újabb irodaház cserélt gazdát a budapesti piacon, és ami igazán érdekes a tranzakcióban, az a vásárló kiléte: van egy olyan befektető, aki ez elmúlt időszakban látványosan aktív a magyar ingatlanpiacon. A Resolution Property első ránézésre brit ingatlanbefektető, aki immáron a harmadik irodaházat vásárolta meg Budapesten. A cég székhelye valóban London, az általuk kezelt tőke nagy része viszont Kínából származik, és kiemelt partnerek a Fosun céggel, Kína vezető befektetőjével.  De miért is érdeklődik egy londoni székhelyű, kínai tőkét kezelő cég Budapest iránt?

Eladták a Váci úti irodafolyosó, egy 16 270 négyzetméteres BC 140-re keresztelt irodaépületét. A vevő a Resolution Property, akik ránézésre a székhelyük miatt londoni befektetőknek tűnnek, jobban megnézve azonban kínai tőkét kezelnek és fektetnek be. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés