Előfizetői tartalom

Beütött a "W" alakú válsággörbe a bérlakáspiacon

Portfolio
A tavaszi hónapokban elkezdtek feljebb kapaszkodni a kiadó lakások bérleti díjai országszerte - áll az ingatlan.com legfrissebb bérlakáspiaci elemzésében, amely bemutatja a KSH-ingatlan.com lakbérindexének áprilisi eredményeit. Május közepén a fővárosban 135 ezer forintnál járt az átlagos bérleti díj. A tavaly tavaszi drasztikus visszaesést, majd az év közepén bekövetkező hirtelen felpattanást követően ősszel tovább estek a bérleti díjak, amiben idén év elején következett be az újabb fordulat. Azóta kis mértékben ugyan, de folyamatosan kúsznak felfelé a számok, ami a válságból való "W" alakú kilábalást mutatja.

Enyhén emelkedtek az átlagos bérleti díjak: áprilisban a KSH-ingatlan.com lakbérindexe országosan és Budapesten is 1,3-1,3 százalékos növekedést mutatott az előző hónaphoz képest. Ugyanakkor éves összevetésben az országos lakbérindex szerint még mindig kevesebbet kell fizetni a kiadó lakásokért. Május közepén a fővárosban 135 ezer forintnál járt az átlagos bérleti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái