Előfizetői tartalom

Nem lesz itt baj a lakáspiaccal - Erősebb vásárlási kedvre számít az MNB

Portfolio
Kiadta legfrissebb lakáspiaci jelentését az MNB. A legfontosabb változások, hogy 2020 második félévében a járvány gazdasági hatásainak következtében mérséklődött a foglalkoztatottság, enyhén lassult a bérdinamika és csökkent a lakosság rendelkezésre álló reáljövedelme. A romló gazdasági kilátások az óvatosság erősödését, illetve a lakáspiaci kereslet csökkenését eredményezték. A jövőt tekintve viszont pozitívak a kilátások, a gazdaság újraindulásával kedvezőbb munkaerőpiaci és jövedelmi folyamatok várhatóak, amelyek előretekintve támogatják majd a lakáspiaci keresletet. A 2021-es év egyik pozitív száma, hogy a Budapesten az első negyedévben már 8 százalékkal emelkedett a társasházi lakásfejlesztési aktivitás.

2020-ban az MNB lakásárindex alapján országos átlagban tovább emelkedtek a hazai lakásárak, ugyanakkor a 2019. év végi 18,1 százalékról jelentősen, 6,6 százalékra lassult az éves nominális növekedési ütem 2020 negyedik negyedévére. Kapcsolódó cikkünk 2021. 05. 06. Budapest után vidéken is megállhat a lakásárak emelkedése Budapesten ezzel szemben éves alapon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái