Előfizetői tartalom

A családi házak az egyértelmű befutók a hazai árversenyben

Portfolio
Az MNB lakáspiaci jelentése szerint Budapesten és az agglomerációban kiemelkedő volt a családi házak áremelkedése, miközben a társasházi lakások ára stagnált. Hasonló folyamat zajlott le a vidéki településeken is ennél a két ingatlantípusnál 2020-ban. Talán nem meglepő, hogy az üdülőkörzetekben, különösen a Balaton körül, összességében magasabb lakásár-dinamikát mértek, mint vidéken átlagosan. A budapesti adatok pedig azt mutatják, hogy a belvárosi kerületekben egy enyhe lakásár-mérséklődés jellemezte a 2020-as évet.

Az MNB becsült lakásárindexe alapján a koronavírus-járvány alatt eltérő folyamatok alakultak ki a lakásárak változásában területileg és az ingatlanok típusa szerint is. 2019. és 2020. szeptember között Budapesten és agglomerációjában jelentős mértékben, 18,7 százalékkal nőtt átlagosan a családi házak ára. Vidéken, a fővárosi agglomerációt nem számítva, kisebb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái