Előfizetői tartalom

Meddig szárnyal a budapesti irodapiac? - Eljött a változás ideje?

Portfolio
Bár a járvány miatt sokan az irodafejlesztések megszűnését vizionálták, egyelőre nem ezt mutatják a számok. A home office elterjedése ellenére folynak a fejlesztések, az ESTON előrejelzése szerint a tavalyi 230 ezer négyzetméter után idén mintegy 160 ezer négyzetméternyi bériroda érkezhet a piacra. Az épülő házak előzetes telítettsége ugyanakkor alacsonyabb, mint amit a korábbi években megszokhattunk, ami az aktuális keresleti trenddel hozható összefüggésbe.

Az irodafejlesztések tehát folytatódnak, ugyanakkor több változás is érezhető a hazai irodapiacon. A korábbi évekhez képest az előbérleti szerződések mennyisége jelentősen visszaesett, az idei első negyedévben kevesebb mint 3000 négyzetméter volt, a most épülő, 2021-2022-es átadású projektek telítettsége 50 százalék körüli, miközben nagyon lelassult az irodabérlési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés