Előfizetői tartalom

A kulisszák mögött: így zajlik a vállalatoknál a zöld kötvények kibocsátása

Portfolio
A zöldkötvény-kibocsátási gyakorlatokról volt szó a HuGBC legutóbbi Green Talk beszélgetésén. Jelenleg négy ingatlanfejlesztő és egy termelő vállalat van, akik éltek az MNB által indított Növekedési Kötvényprogram (NKP) "zöld" lehetőségével, közülük ketten részletekbe menően számoltak be arról, hogy milyen feladataik, fenntarthatósági vállalásaik voltak, és vannak jelenleg is. Sőt, még az is kiderült, hogy milyen költséggel lehet kalkulálni egy zöldkötvény-kibocsátás lebonyolítása során, és melyek a kezdő lépések, amik nélkül nem érdemes belevágni a folyamatba.

A zöld kötvények és az ESG szempontok aktualitása talán megkérdőjelezhetetlen, szerencsére már Magyarországon is a vállalatok egyre szélesebb körét érinti a zöld szempontok átvétele. Az MNB által indított Növekedési Kötvényprogram (NKP) katalizátora volt annak, hogy újabb és újabb - már nem is csak ingatlanfejlesztők - jelentsék be, hogy élni kívánnak a kötvénykibocsátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés