Előfizetői tartalom

Mennyit segítenek az otthonteremtési kedvezmények a lakásvásárlóknak?

Portfolio
Részletes elemzésben vizsgálta meg az MNB, hogy a különböző lakásvásárlást támogató kedvezmények milyen hatással vannak a vidéki és a fővárosi ingatlanokra, a használt és az új ingatlanokra, valamint, hogy mit jelent mindez a különböző gyerekszámú családok esetén. Emellett bemutatták a Housing Affordability Indexet (HAI) is, ami a háztartások lakáshoz jutási lehetőségeit vizsgálja.

A lakásárak területi és ingatlantípus szerinti változása, és a jövedelmek, valamint a hitelkamatok alakulása mellett az elmúlt években bejelentett családtámogatási és otthonteremtési kedvezmények hatását is figyelembe veszi a lakásvásárlás elérhetőségének mérése során a HAI. Housing Affordability Index (HAI)A lakásvásárlás elérhetőségét leíró HAI azt mutatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés