Előfizetői tartalom

Növekvő bérletidíj-bevételről számolt be az Immofinanz és a CPI

Portfolio
Több ingatlanpiaci szereplő is közreadta a 2021 első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az Immofinanz nyeresége nettó 123,1 millió euróra nőtt az elmúlt három hónapban, bérbeadásból származó bevétele pedig 74,8 millió euró volt, ami egy enyhe, 0,5% növekedésnek felel meg az egy évvel korábbi értékhez képest. A CPI Property Group nettó bérletidíj-bevétele 88 millió euró volt, amely 6%-os éves növekedésnek felel meg. A konszolidált korrigált EBITDA 7%-kal 90 millió euróra, a működésből származó pénzeszközök (FFO) pedig 4%-kal 61 millió euróra nőttek 2020 első negyedévéhez képest.

Az Immofinanz jelentősen növelte üzemi eredményét és nettó nyereségét 2021 első negyedévében, bár a Covid19-válság hatása még mindig erőteljesen érvényesült. A csoport stabil mérleggel, 46,3%-os tőkeellátottsági mutatóval és 1 milliárd euró felhasználható likvid tőkével rendelkezik. Az EPRA alapelvei szerint számított egy részvényre jutó nettó eszközérték 3,7%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés