modern iroda dolgozók
Ingatlan

Több irodaház is megtelt májusban - Most is vannak határozott bérlők

Portfolio
Májusban is volt bőven költözési szándék a hazai irodapiacon és úgy tűnik egyre csak telnek be az irodaházak, illetve egyes kiskereskedelmi egységek: két új bérleti szerződés aláírása után megtelt a Váci úti Balance Hall irodaház, illetve az Árpád Center is 100%-on üzemel mostantól. A STOP SHOP üzletek iránt is nagy volt a kiskereskedők érdeklődése, több vidéki, illetve budapesti helyszínre is születtek megállapodások. Összefoglaltuk, hogy milyen bérleti tranzakciók zajlottak le 2021 májusában.

Az áprilisban megkötött bérleti szerződésekről korábban már beszámoltunk, most a májusi irodapiaci és retail területen történő változásokról számolunk be.

Egy hét múlva mindenre fényderül: az irodapiac jelenjével és jövőjével foglalkozunk a szeptember 8-i FM & Hybrid Office konferencián. Gyere el, és éld át a biztonságos személyes találkozások élményét újra!

Teltház a Balance Hall-ban

Az elmúlt hónapban két új bérlő írt alá a Váci úti Balance Hall irodaházban, és ezzel elfogytak a kiadó területek a másfél éve átadott projekt irodai szintjein. A CPI Hungary egy nemzetközi generál kivitelező cégcsoporttal kötött hosszútávú szerződést a házelérhető területeire. Az építőipari kivitelező cég 1500 m2 -es új hazai irodai bázisa nyáron kerül átadásra a 16 000 m2-es irodaház 3. emeletén.

Az irodaházban egy másik irodabérleti tranzakció is lezárult májusban, az irodaépület teljes 2. emeletére költözik egy amerikai folyamatautomatizáló szoftver-szolgáltató cégcsoport magyar központja, az új bérlő 2021 második felében veheti át a testre szabott bérleményét.

Az elmúlt 6 hónapban a Balance projektcsapattal teljes erőbedobással azon dolgoztunk, hogy a körülmények ellenére elérjük a teljes irodai bérbeadottságot. Nagy öröm számunkra, hogy két erős hátterű nemzetközi vállalat is minket választott.– fejtette ki Simonyi Balázs, a CPI Hungary bérbeadási igazgatója a lezárt ügyletek kapcsán. Mindkét tranzakció során a Knight Frank Hungary ingatlan tanácsadó segítette a feleket a megállapodás során.

BalanceHall-1
Balance Hall, forrás: CPI, fotós: Palkó György
Portfolio Ingatlan Irodakereső
Arena Corner irodaház

Arena Corner irodaház

1087 Budapest, Hungária körút 40-44.
Kiadó terület: 9000 m2
Bérleti díj: 14 – 16 EUR
Átadás:
2006

Ajánlatot kérek

Teljes bérbeadottságot ért el az Árpád Center

A JOBGROUP és az EverDerm bérleti szerződéseinek aláírásával teljes bérbeadottságot ért el a ConvergenCE kezelésében álló Árpád Center irodaház. A HR szolgáltató cég a hibrid munkavégzéshez illeszkedő lehetőségek miatt választotta a házat, az esztétikai szalon pedig egy modern környezetű, 400 négyzetméteres helyszínt talált magának a házban. Az új bérleményeket 2021 őszén veszi át az új bérlőik a Váci út és az Árpád híd közelében található épületben.

Papp-Vas Dóra, a ConvergenCE bérbeadási igazgatója hozzáfűzte: „Büszkék vagyunk rá, hogy 100%-os bérbeadottság mellett az Árpád Center bérleti díjainak össztömege az épület megvásárlása óta másfélszeresére nőtt.”

Árpád Center
Árpád Center, forrás: ConvergenCE, fotós: Batar Zsolt
Portfolio Ingatlan Irodakereső
Atenor - Váci Greens E és F épületek

Atenor - Váci Greens E és F épületek

1138 Budapest, Váci út 129-133.
Kiadó terület: 17458 m2
Bérleti díj: 17 – 18 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek

Több bérleti szerződés is létrejött a STOP SHOP üzleteiben

Magyarországon 14 helyszín 136 000 négyzetméterén működő STOP SHOP kiskereskedelmi hálózat teljes portfóliója elérte a közel teljes bérbeadottságot. Az Immofinanz 2021 első negyedévében megközelítőleg 2800 négyzetméteren kötött új vagy hosszabbított már meglévő ügyféllel bérleti szerződést. Ebből Szolnokon jött létre egy 1000 négyzetméteres, Érden és Veszprémben 500 négyzetméteres bérlés, illetve 600 négyzetméteren egy meglévő ügyfél, Hűvösvölgyön közel 500 négyzetméterre hosszabbított.

"Bár a STOP SHOP hálózatunk mindig magas bérbeadottsággal működött, a mostani közel teljes bérbeadottság is alátámasztja, hogy szükség van ilyen jellegű kiskereskedelmi parkokra. A pandémia alatt pedig bebizonyososott, hogy a fogyasztók szívesebben mennek vásárolni a könnyen megközelíthető, sok parkolóval rendelkező "nyitott" bevásárlóparkokba" - tette hozzá Nagy Viktor működésért felelős country manager.

HU_Erd_3V0A8794_V2_AdobeRGB
STOP SHOP Érd, forrás: Immofinanz, fotós: © Christian Stemper
Portfolio Ingatlan Irodakereső
myhive Haller Gardens

myhive Haller Gardens

1095 Budapest, Soroksári út 30-34
Kiadó terület: 13726 m2
Bérleti díj: 14.5 – 17 EUR
Átadás:
2009

Ajánlatot kérek

Címlapkép: Getty Images

bank hitel getty stock
traktor mezőgazdaság
koronavírus vakcina oltás
union1
vakcina oltás oltatás koronavírus

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
traktor mezőgazdaság