Előfizetői tartalom

Nem kis mérnöki bravúr, ami a Mol Campus építésénél zajlik

Portfolio
A MOL Campus toronyépülete 2021. április végén a zárófödém betonozásával elérte a 120 méteres magasságot. Az alaplemez alsó síkjától a zárófödém tetejéig mérve 136 méter magas, összesen 33 emeletes létesítmény tartószerkezete 18 hónap alatt készült el. A BudaParton épülő székház generálkivitelezője a Market Építő Zrt., a szerkezetépítési munkákért leányvállalata, a Moratus Szerkezetépítő Kft. felel.

2019 novemberétől készül a tartószerkezet A tartószerkezet építése 2019 novemberében-decemberében a toronyépület alapozásával vette kezdetét, ennek a munkafázisnak a keretében egy 220-320 cm vastag alaplemez épült. A kivitelezés során az első jelentős műszaki mérföldkövet az alaplemez betonozása jelentette. A betonozási feladat során a 4500 m3 volumenű alaplemez egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés