Előfizetői tartalom

Kormányközi megállapodások nélkül nehéz lesz elkerülni az építőipari anyagárak robbanását

Portfolio
Az építőipari anyagár-emelkedés globális jelenség, így kormányközi megállapodások nélkül aligha lehet azt országos szinten orvosolni - nyilatkozta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke az ATV Start című műsorában. A helyzet akkor oldódna meg, ha árubőséget lehetne teremteni a világon, és ha új, alternatív beszerzési vonalakat alakíthatnának ki.

A kereslet növekedése, a globális anyaghiány egészen elképesztő mértékű áremelkedéseket okozott egyes építőipari termékeknél, a hőszigetelés és a betonacél tavalyhoz képest 90%-ot drágult, és egyelőre nem tudni, hogy hol a felívelő pálya vége. Az ATV-nek adott interjújában Koji László, az ÉVOSZ elnöke elmondta, hogy: Első negyedévben a kivitelezési árak átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés