Előfizetői tartalom

Különös újdonságok az irodák világában - Mi lesz most a legdrágább és legexkluzívabb helyekkel?

Portfolio
Egészen különböző következtetésekre és döntésekre jutottak az irodaházak bérlői a járvány időszakban, néhol a nagyobb irodatér teremti meg a biztonságos környezetet, néhol annyira bevált az otthoni munkavégzés, hogy visszaadtak területeket, máshol viszont a megkötött szerződések kisebb mozgásteret engednek, így aligha van változás, de az sem ritka, hogy teljesen hazaköltöztek az alkalmazottak és már csak valamelyik coworking iroda szolgáltatásait használják, ha éppen szükséges a fizikailag is közös munka. Az irodaterek használatának változása különösen érdekes egy olyan lokációban, mint a belváros, ahol mindig is extrát jelentett maga a helyszín. Vajon hogyan alakultak az irodabérlések a CBD-ben, azaz a budapesti központi üzleti negyedben?

A legutóbbi BRF összefoglalóban, 2021 első negyedévében az egész budapesti irodapiacon 9%-os üresedést mértek, ez mindössze 0,1%-os negyedéves csökkenés, éves szinten pedig még 2,8%-os növekedésnek felel meg. Ez egyrészt enyhítette az üres területek iránti óriási versenyt, másrészt egy óvatosabb területbővítési, terjeszkedési szándékot is sejtet. A belvárosi részeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés