Előfizetői tartalom

A digitalizáció hatalma: már előre tervezetten is csökkenthető egy épület fogyasztása

Portfolio
Három, különböző területről érkező piaci szereplő, a Daikin, az energo hungary és a CPI Hungary, fogott össze annak érdekében, hogy a keresletoldali szabályozás elvét egy pilot projekt keretében tesztelje. Együttműködésükkel azt mutatják be, hogy az épületekben levő gépészeti – főként hőszivattyús és klíma – rendszerekben rejlő rugalmas tartalékokat hogyan lehet kihasználni a digitális szabályozáson keresztül. Az FM & Hybrid Office konferencián mutatta be a projekt tapasztalatait Ercsey Tamás, az energo hungary kft. vezérigazgatója, illetve az üzleti fejlesztésekért és értékesítésért felelős vezetője.

Az elmúlt bő egy évben elfogadott hazai stratégiai dokumentumok nyitották meg annak a lehetőségét, hogy teljesen új energiapiaci szereplők jelenjenek meg a kiegyenlítőenergia-piacon, válaszolva a napelemek és töltőállomások terjedésével megjelenő kihívásokra. Ercsey Tamás, az energo hungary kft. vezérigazgatója előadásában kiemelte: Ha felborul az az elv, hogy amennyit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés