Előfizetői tartalom

Kiderült, mi az a négy dolog, ami leginkább gátolja az építőipari termelést

Portfolio
A koronavírus-válságot megelőzően a kínálati korlátok domináltak az építőiparban, azóta azonban az elégtelen kereslet korlátozza a termelést. Az Európai Bizottság által közzétett felmérés keretében megkérdezett építőipari vállalatok az elmúlt években a munkaerőt tekintették leginkább szűk keresztmetszetnek, ami a koronavírus gazdasági hatásai következtében enyhült. Ezzel párhuzamosan relatíve jelentősebbé váltak a pénzügyi korlátok, az alapanyag- és felszereléshiány, valamint az elégtelen kereslet - olvasható az MNB legfrissebb Lakáspiaci Jelentésében.

A járvány hatására nehezebbé vált az importált építőanyagok beszerzése a szállítások akadozásának következtében. 2020-ban romlottak a keresleti feltételek, amihez a koronavírus mellett a lakásáfa 2019. év végi visszaemelkedése is hozzájárult. Az elmúlt negyedévben a termelést akadályozó tényezők lényegében nem változtak, a kereslet dinamizálódásával összhangban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés