rakpart
Ingatlan

Pihenőparttá alakul át a pesti alsó rakpart kihasználatlan szakasza

Portfolio
2021. június 18. és augusztus 15. között – kihasználva a rakparti fejlesztések miatt létrejövő zárványterületet – a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapest Brand nZrt. és a Valyo, város és a folyó egyesület együttműködésének eredményeképp egy kísérletező, kreatív köztér jön létre az alsó rakparton a Kossuth Lajos tér és a Lánchíd között - olvasható Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnökének közösségi oldalán.

Ahogy nemrég írtuk, megindult a pesti alsó rakpart megújítása a Margit híd és a Kossuth tér közötti szakaszon. A munkálatok hétfőn kezdődtek el és egészen év végéig tartanak, a végeredmény pedig összefüggő gyalogos sétány és fasor lesz az útpálya mellett. Az építkezés ideje alatt azonban le kellett zárni a rakpartot a Margit híd és a Lánchíd között, így egy közel 500 méteres szakaszon üresen maradt a rakpart.

Bár a már megszokott hétvégi rakparti nyitások a felújítások által nem érintett területeken továbbra is tartanak,

a fővárosi önkormányzat úgy döntött, hogy kihasználva a tartósan üresen maradt terület adottságait, pihenőpartot alakít ki az Id. Antall József rakpart Kossuth Lajos tér és Lánchíd közötti szakaszán.

A pihenőpart létrehozásában a Budapest Brand nZrt. szakmai partnere a VALYO – Város és Folyó Egyesület, ami már több mint tíz éve mutatja meg a budapestiek számára, hogyan tudnak a városlakók közelebb kerülni a Dunához. Nevükhöz fűződik többek között a (szintén egy kényszerű lezárás nyomán kialakuló) Szabihíd, az Atlétikai Stadion építését megelőzően működő VALYO Kikötő és aktív szerepük volt a Római-part megóvásáért sikerrel küzdő Fák a Rómain mozgalomban.

Június 10-én Építőipar 2021 konferencia. Részletekért kattints!

Az új pihenőpart létrehozása semmilyen mértékben nem korlátozza az autóforgalmat, hiszen egy olyan szakaszt érint, ahol a kapcsolódó beruházások miatt ma amúgy sem járhatnak autók. A megnyitásban a főváros több cége is aktívan szerepet vállal, többek között a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút, a Fővárosi Közterület-fenntartó vállalat, a Főkert és a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság.

Címlapkép forrása: Balogh Samu / Facebook

diam
perma
bull
tokió japán
beruhazas
wisjh

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
portugália shutter