Előfizetői tartalom

Nagy Márton: harcba kell szállni a külföldi alapanyaggyártó cégekkel szemben

Portfolio
A magyar otthonteremtési program célja, hogy Magyarországon minél többeknek legyen saját tulajdonú otthona. Míg nyugaton jellemzően bérlakásokban élnek az emberek, addig részletes felmérések alapján a magyarok számára fontosabb a saját tulajdonú lakás, éppen ezért folyamatosan vizsgáljuk ezen programok működését és figyelembe vesszük a javaslatokat. Idén elindítottuk az otthonfelújítási támogatásokat, aminek egyik legnagyobb előnye, hogy ennek hatására már nem kell elköltözni ahhoz, hogy a támogatást igénybe lehessen venni – emelte ki Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter a Portfolio Építőipar 2021 konferenciáján. A hazai építőipar helyzetét, főbb kihívásait és a lehetséges megoldásokat pedig Nagy Márton, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Miniszterelnöki gazdaságpolitikai főtanácsadója foglalta össze.

A CSOK 2015-ös bevezetése óta minden negyedik, gyermeket nevelő család részesült valamilyen otthonteremtési támogatásban. Ezen támogatások is hozzájárultak az építőipar eredményeihez, ráadásul egy olyan időszakban, amikor a koronavírus-járvány sokak munkáját veszélyezteti, az építőipar jelentős mennyiségben képes felszívni a járvány miatt más ágazatokból felszabaduló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés