Előfizetői tartalom

Ez lehet a csodafegyver az építőipari hatékonyságnövelésben

Portfolio
Az elmúlt hónapokban egyre többször szerepelt a hírekben a kormányzati oldalról is kiemelt feladatokkal megbízott ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. A 60 éves múltra visszatekintő állami vállalatot az elmúlt két évben sikerült újrapozicionálni, ami mostanra a legnagyobb építőanyagokat vizsgáló laboratórium lett, konkrét feladatokat megvalósítva. Hogy pontosan mi az ÉMI szerepe az építésgazdaságban, arról Gyutai Csaba, az ÉMI vezérigazgatója beszélt az Építőipar 2021 konferencián, ahol a harmadik szekcióban a tervezés és az építőipar hatékonyságának kapcsolatáról is beszéltek a szakértők.

Uniós szinten az összes építőipari foglalkoztatott 3,4 százaléka a magyar építőiparból jön, a gazdasági teljesítmányből azonban csak 1 százalék a részesedésünk, vagyis komoly hatékonysági problémák vannak. A Magyarországon működő 121 ezer építőipari vállalkozás 98 százalékában 10-nél kevesebb fő dolgozik, a hatékonysághoz azonban nagyobb koncentrációra lenne...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái