Előfizetői tartalom

Egyre jobb kilátások a Molnál: így épül fel a toronyépület

Portfolio
Az alaplemez alsó síkjától a zárófödém tetejéig mérve 136 méter magas, összesen 33 emeletes Mol Campus tartószerkezete 18 hónap alatt készült el. Elképesztő kihívásokkal és még hihetetlenebb megoldásokkal mostanra a toronyépület már túl van zárófödém betonozásán is, és már a 20. emeleten jár a homlokzati elemek elhelyezése. Wolf András, a Market Építő műszaki igazgatója mutatta be, hogy hol tart a projekt kivitelezése az Építőipar 2021 konferencián.

"626 mixerforduló és 4500 köbméter beton csak a toronyház alapjában, de nem is a mennyiség volt a kihívás, hanem az, hogy mindent egyben kellett megvalósítani" - mondta el Wolf András, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója a konferencián tartott előadásban. Hat rétegben betonozták be az épület alaplemezét, amihez egy folyamatos, 45 órás betonozási munkára volt szükség....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés