Előfizetői tartalom

Ez lehet az építőipar Szent Grálja

Portfolio
Napjainkban az építésgazdaság egyik legégetőbb kérdése a modernizáció és az ezzel együtt járó digitalizációs nyomás. A szakma szent grálja e tekintetben a BIM (Building Information Modelling) lehet, ami egy olyan digitális, információs teret biztosít az ágazat szereplőinek, melynek segítségével többek közt összehangoltan tudnak dolgozni ugyanazokon a projekteken. A BIM fontosságáról és annak magyarországi implementációjáról az Építőipar 2021 konferencia online szekciójában tudhattunk meg többet.

Mit üzen a BIM? Az építőipar sok ideje viseli már az alacsony hatékonyság, az energiapazarlás és az átláthatatlanság stigmáját. Ennek okát az ágazat digitalizációs visszamaradottságában kell keresni - állítja előadásában Csaba Zsolt a Modern Építésgazdaságért Nonprofit Kft alapító-ügyvezetője és az MSZT BIM szabványosítási bizottságának elnöke. A digitalizációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés