Előfizetői tartalom

Magyarország – Portugália másképp: hol, mennyit kell dolgozni egy fővárosi lakásért és egy vízparti nyaralóért?

Portfolio
Egy 100 négyzetméteres budapesti lakásért 34 százalékkal rövidebb ideig kell dolgozni a nettó átlagfizetések alapján, mint Portugália fővárosában, Lisszabonban. Ugyanakkor a nyaralóknál fordított a helyzet - derül ki az ingatlan.com a Magyarország-Portugália labdarúgó EB nyitómérkőzés apropóján készített összeállításából. Az elemzés az országos nettó átlagfizetések fényében összevetette a két ország fővárosi és legnépszerűbb népszerű nyaralócélpontok ingatlanárait.

Portugália fővárosában, Lisszabonban közel 170 millió forint kell a kínálat alapján egy 100 négyzetméteres lakáshoz. Budapesten elég 75 millió. A mostani portugáliai nettó átlagfizetést 34 évig kellene félretenni a szóban forgó lakáshoz. A budapestinek az árát 22 évi magyar átlagbér fedezné, tehát a fővárosokban a magyar szurkolók örülhetnek jobban. A nyaralóknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés