Előfizetői tartalom

Európa nagyjaira is lesújt a rettegett építőipari anyaghiány

Portfolio
Anyaghiány fékezi a német építőipari konjunktúrát - hívja fel a figyelmet a kis- és közepes méretű építőipari vállalkozásokat tömörítő Német Építőipari-Kézművesipari Központi Szövetség legfrissebb konjunktúra-elemzésében. Ahogy arról már többször is írtunk, a magyar építőipari áremelkedés és anyaghiány, nem hazai, hanem globális probléma. A helyzet súlyát mutatja az is, hogy a nagy bázissal rendelkező Németország is komolyan megküzd az építőipar jelenlegi anyaghiányával.

Az ÉVOSZ által közzétett elemzésben azokat a tényezőket sorolják fel, amelyek fékezőleg hatnak a német, és akár más országok építőipari növekedésére: Áremelkedés: 2020. utolsó negyedévétől kezdve jelentős áremelkedés figyelhető meg különösen az acél- és a faipari termékek, valamint a szigetelőanyagok piacán, amely dinamikusan növekvő és jelentős termékhiánnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés