Előfizetői tartalom

Megállhat az alapanyagárak drasztikus emelkedése?

Portfolio
Tovább gyűrűzik az építőipari alapanyagok világpiaci drágulása. Előbb szerda reggel adott ki közleményt az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ), majd délután már az alapanyaggyártók szövetsége is megszólalt az ügyben. A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a gyártókat sem kíméli a drágulás, melyben szerintük a forint árfolyama is közrejátszott. A szövetség szerint azonban már látszódik a fény az alagút végén.

Az elmúlt hónapokban az építőiparban minden az alapanyagok drasztikus drágulásáról szól. A kivitelezők, tervezők és alapanyaggyártók látszólag egymásra mutogatnak, miközben valójában mind egy hajóban eveznek. Az áremelkedés kapcsán tegnap az ÉVOSZ adott ki közleményt, melyben 400 kivitelező, tervező és mérnöki vállalkozás tapasztalatai alapján összegezték az áremelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés