andrássy út autómentes nap
Ingatlan

Elkezdődtek az első lépések a Városliget autómenesítésében

Portfolio
Indul a Városliget autómentesítéséhez és az új, Rákosrendező felett átívelő új gyalogos, kerékpáros, villamos és közúti hídhoz kapcsolódó kérdőíves felmérés - írja Vitézy Dávid közösségi oldalán. A kormány még 2020 nyarán döntött úgy, hogy a Kós Károly sétányt lezárja az autóforgalom elől, a közvélemény kutatással pedig megkezdődtek a tervezési szakasz első lépései.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa és a Kormány döntése alapján megkezdte a Városliget autómentesítését szolgáló közlekedési fejlesztések tervezését, ezért online kérdőíves felmérést indított, melynek kapcsán várják az agglomerációs ingázók és a budapestiek, különösen a XIII. és XIV. kerületiek véleményét és javaslatait.

A Liget újdonságairól korábban Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója is beszámolt egy interjú során:

Vitézy Dávid posztjában úgy fogalmaz: "A Városliget és környezetének közlekedésfejlesztéséről szóló elképzelések számos régóta fennálló problémára jelentenek megoldást. A tervezett intézkedések célja a XIII. és XIV. kerület között közvetlen összekötés biztosítása, a módváltás támogatása, a Városligeten áthaladó autóforgalom megszüntetése és a Hősök tere méltó környezetrendezése."

Az autós forgalom további csökkentését támogatja a Mexikói útnál épülő, összesen 1500 férőhelyes két új P+R parkolóház is.

Ezek lehetőséget biztosítanak a módváltásra a külső kerületekből és az észak-, illetve kelet-pesti agglomerációból autóval érkezők számára, hiszen ők az autóikat lerakva kisföldalattira, villamosra, buszra, vagy trolira szállhatnak.

Szeptember 7-én a fenntarthatóságé a főszerep a Sustainable World konferencián. Save the date!

A Rákosrendező felett átívelő új híd

A Rákosrendezői pályaudvar felett átvezető híd összeköttetést jelent majd a szomszédos XIII. és XIV. kerületek között, mely a villamossal, gépjárművel, gyalogosan és kerékpárral közlekedők számára biztosít közlekedési lehetőségét. Ezzel a rákosrendezői pályaudvar és az M3-as bevezető szakasz elvágó hatása megszűnik a két kerület között és egyúttal elindulhat a barnamezős terület fejlődése is. A felüljárón keresztül meghosszabbított 3-as villamos vonal új átszállási kapcsolatokat is jelenthet.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Zöldmező Lakópark

Zöldmező Lakópark

1161 Budapest, Iglói 14.
128 db lakás
28.95 – 83.3 m2 alapterület
28.68 – 70.06 M Ft
Átadás:
2022 Q4

Ajánlatot kérek

"Budapest történelmi parkját kettészelő Kós Károly sétányon ma akkora forgalom, mint a Petőfi hídon. A Városliget megújításával ezen változtatni kell, Budapest első számú közparkjának autómentesítése a Kormány célja, melyet a Fővárosi Önkormányzat is támogat" - írja Vitézy, majd hozzátette, hogy:

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa javaslatát elfogadva a Kormány ezért 2020 nyarán úgy döntött, hogy a Kós Károly sétányt lezárja az autóforgalom elől, és a Városligetet teljes egészében a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak adja át.

A most induló kérdőívben a BFK szeretné megismerni az érintettek, a tervezett fejlesztések környezetében élők, dolgozók és az arra közlekedők véleményét, hogy az igényeiket figyelembe véve haladhasson a tervezés. A kérdőív a www.automentesvarosliget.hu oldalon tölthető ki július 2-ig.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

predator drone hellfire rakéta bombázás légi támogatás
faanyag építkezés
gyerekek_shutter

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
faanyag építkezés