Előfizetői tartalom

Új ötlet töltheti meg élettel a belváros üresen álló üzleteit

Portfolio
A pandémia okozta forgalomkiesés is szerepet játszott abban, hogy rengeteg az üres magán-, illetve önkormányzati tulajdonú ingatlan Budapest belvárosi kerületeiben, mivel a járvány miatt sok vállalkozás tönkrement. Polyák Levente építész-urbanista, a Kortárs Építészeti Központ munkatársa Inforádiónak adott nyilatkozata szerint egyre több önkormányzat gondolkozik azon, hogy miként lehet nem tisztán piaci módszerekkel újragondolni a kiskereskedelmet, a földszinti üzlethelységek és esetleg más típusú épületek hasznosítását is. Az biztos, hogy szemléletváltásra van szükség a közösségi ingatlanhasznosításban.

"A fentiekre nagyon jó példa a Margit-negyed kezdeményezés. Az önkormányzat elkezdett pályázatokat meghirdetni, amelyekben olyan kezdeményezéseket keresnek az üres üzletekbe, amelyek hosszabb távon más bérlőket tudnak vonzani, illetve olyan közösségi életet tudnak vonzani a Margit körútra, ami jót tesz a környéknek is" – mondta el Polyák Levente, aki szerint az ilyen alulról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés