Előfizetői tartalom

Új ötlet töltheti meg élettel a belváros üresen álló üzleteit

Portfolio
A pandémia okozta forgalomkiesés is szerepet játszott abban, hogy rengeteg az üres magán-, illetve önkormányzati tulajdonú ingatlan Budapest belvárosi kerületeiben, mivel a járvány miatt sok vállalkozás tönkrement. Polyák Levente építész-urbanista, a Kortárs Építészeti Központ munkatársa Inforádiónak adott nyilatkozata szerint egyre több önkormányzat gondolkozik azon, hogy miként lehet nem tisztán piaci módszerekkel újragondolni a kiskereskedelmet, a földszinti üzlethelységek és esetleg más típusú épületek hasznosítását is. Az biztos, hogy szemléletváltásra van szükség a közösségi ingatlanhasznosításban.

"A fentiekre nagyon jó példa a Margit-negyed kezdeményezés. Az önkormányzat elkezdett pályázatokat meghirdetni, amelyekben olyan kezdeményezéseket keresnek az üres üzletekbe, amelyek hosszabb távon más bérlőket tudnak vonzani, illetve olyan közösségi életet tudnak vonzani a Margit körútra, ami jót tesz a környéknek is" – mondta el Polyák Levente, aki szerint az ilyen alulról...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái