Előfizetői tartalom

Újra a kisebb lakásokat keresik a vásárlók: ez állhat a háttérben

Portfolio
Ahogy korábbi cikkünkben említettük, jelentősen nőtt 2021-ben a Budapesten eladott új lakások száma. Az idén tavasszal 2028 új lakás talált gazdára, szemben a tavaly tavaszi 576-tal - derül ki a legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riportból. A növekedés részben magyarázható a járvánnyal, de legalább ilyen fontos volt az ismét 5 százalékosra csökkentett lakásáfa és a bejelentett családtámogatási kedvezmények. Mit okozott mindez a választott lakások méretében?

A Budapesti Lakáspiaci Riport felmérése alapterület szerint három kategóriára osztotta a tavaly és idén tavasszal vásárolt fővárosi új lakásokat. A 40 négyzetméter alatti, a 40-70 négyzetméter közötti és a 70 négyzetméter feletti kategóriákra. Új lakás kereső ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés