Előfizetői tartalom

Extrém különbségek a budapesti lakáspiacon: tízmilliós otthonoktól a milliárdos luxusvillákig

Portfolio
Nagyon nagy árkülönbségek vannak az egyes kerületek között az új lakások tekintetében. Bár a kivitelezési költségek és a telekárak emelkedése miatt mindenhol növekedtek az árak, az egyes kerületek között így is háromszoros, projektszinten pedig akár hatszoros is lehet az árkülönbség, mindez Budapest határain belül. A Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb adatai alapján megnéztük, hogy hol mennyibe kerülnek a legolcsóbb és a legdrágább új lakások.

Míg a legolcsóbb új lakás kevesebb mint 17 millió forintba kerül Budapesten, addig a legdrágább 900 milliónál is többe. Az elemzésbe azt a több mint 6000 új lakást vettük bele, amit jelenleg eladásra kínálnak Budapesten. Folyamatos emelkedés után jelenleg 988 ezer forintnál járnak a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterárai. Az elmúlt egy évben 4,4 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés