Előfizetői tartalom

Felrobbantak az árak a magyar építkezéseken - Nincs még vége a brutális emelkedésnek?

Portfolio
Az építőipari termelés és hozzáadott érték jelentős mértékben emelkedett a koronavírus-válságot megelőző években. A növekedéshez hozzájárultak a felfutó, államilag is támogatott lakásépítések, a kereskedelmi ingatlanpiac bővülése, valamint az állami infrastrukturális fejlesztések is. 2020. évi árakon számolva az építőipar hozzáadott értéke több mint 900 milliárd forinttal növekedett 2016 és 2019 között - derül ki az MNB legfrissebb Inflációs Jelentéséből.

A hozzáadott érték 2016 óta 43 százalékkal, míg a foglalkoztatás 32 százalékkal emelkedett az ágazatban, tehát az építőipar termelékenysége alig nőtt, és továbbra is jelentősen elmarad a 2000-es évek elején regisztrált szintektől. Az egy foglalkoztatottra eső hozzáadott érték jelentős változékonyságot mutatott az elmúlt közel 25 évben. A mutató a 90-es évek második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés