Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: kiviteli korlátozás és extraprofit adó jön néhány építőipari terméknél

Portfolio
Orbán Viktor péntek reggel szokásos interjút adott a Kossuth Rádiónak. Elmondása szerint ma éri el Magyarország az 5,5 millió első beoltott számot. Majd ezek után rátért azokra a csütörtöki kormánydöntésekre, amelyek az építőipari áremelkedés letörését célozzák. Konkrétan 5 ilyen lépés jöhet: exportkorlátozás októbertől, de addig is termékkivitelt érintő bejelentési kötelezettség bizonyos építőipari termékekre, ugyanerre a termékkörre állami elővásárlási jog bevezetése, extraprofit adó bevezetése és a kihasználatlan bányák átvétele.

Járványhelyzet A járványhelyzettel kezdte a miniszterelnök. A ma hajnali jelentésemben az áll, hogy az elmúlt 24 órában nem volt halálos áldozata a vírusnak Magyarországon. Kórházban 76-an vannak, 22-en vannak lélegeztetőgépen - részletezte a péntek reggeli koronavírus-adatokat. Ezek szerint tehát sorozatban már a második nap nincs halálos áldozata a vírusnak. Ma elérjük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés