Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: kiviteli korlátozás és extraprofit adó jön néhány építőipari terméknél

Portfolio
Orbán Viktor péntek reggel szokásos interjút adott a Kossuth Rádiónak. Elmondása szerint ma éri el Magyarország az 5,5 millió első beoltott számot. Majd ezek után rátért azokra a csütörtöki kormánydöntésekre, amelyek az építőipari áremelkedés letörését célozzák. Konkrétan 5 ilyen lépés jöhet: exportkorlátozás októbertől, de addig is termékkivitelt érintő bejelentési kötelezettség bizonyos építőipari termékekre, ugyanerre a termékkörre állami elővásárlási jog bevezetése, extraprofit adó bevezetése és a kihasználatlan bányák átvétele.

Járványhelyzet A járványhelyzettel kezdte a miniszterelnök. A ma hajnali jelentésemben az áll, hogy az elmúlt 24 órában nem volt halálos áldozata a vírusnak Magyarországon. Kórházban 76-an vannak, 22-en vannak lélegeztetőgépen - részletezte a péntek reggeli koronavírus-adatokat. Ezek szerint tehát sorozatban már a második nap nincs halálos áldozata a vírusnak. Ma elérjük...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái