Előfizetői tartalom

Építőanyag-árak: együttműködik a vásárlók érdekében a versenyhivatal és a fogyasztóvédelem

Portfolio
Az építőipari alapanyagok piacán tapasztalható drasztikus áremelkedések miatt indított kormányzati ellenőrzéssorozatban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) együttműködik a fogyasztóvédelmi hatósággal - erről egyezett meg Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke és Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára 2021. július 7-én. A két szerv információcserével is javítja a vásárlók, építkezők érdekeinek védelmét szolgáló közös fellépés hatékonyságát.

A versenyhivatalhoz és a fogyasztóvédelmi intézményrendszerhez is jelentős mennyiségű panasz érkezett be az elmúlt hetekben az építőipari alapanyagok kereskedelme kapcsán. A szinte követhetetlen ütemű áremelkedés kiszolgáltatottá teszi a fogyasztókat. A családoknak szánt otthonteremtési, lakásfelújítási támogatások egyre nagyobb hányada köt ki a forgalmazóknál. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés