Előfizetői tartalom

ÉVOSZ: indokolt az építőanyagok exportjának korlátozása

Portfolio
Jogos és indokolt, hogy valamit tenni kell az építőanyag-piacon kialakult kritikus helyzet felszámolása érdekében – mondta el a Világgazdaságnak Tibor Dávid, az ÉVOSZ Hazai Építőanyag-gyártó Tagozatának és a Masterplast Nyrt.-nek az elnöke. A szakember a Portfolio legutóbbi megkeresésére hozzátette, hogy a rövidtávú eszközökön túl kiemelt célnak tartja a hazai ellátás hosszútávú biztosítását, tartós megoldások bevezetését.

Tibor Dávid szerint egyelőre a tűzoltáson van a hangsúly. Most csak arra van lehetőség, hogy a kialakult kritikus mértékű áruhiányt némileg tompítsa az állami beavatkozás. A tervezett exportkorlátozás és az extraprofitadó bevezetése rövid távon gyors és hatékony eszköz, de tartós megoldásra is szükség van. Ki kell emelni, hogy a kormány nem általános exporttilalomra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés