FONTOS Kiszivárgott Donald Trump súlyos terve - Ez Magyarországot is érintené
 
Előfizetői tartalom

Újabb részletek derültek ki az építőipari extraprofitok adóztatásával kapcsolatban

Portfolio
Elfogadta a kormány Orbán Viktor építőiparra vonatkozó legutóbbi bejelentéseit, vagyis többek között az építőipari termékek kivitelére vonatkozó szabályozást, a bányászatra vonatkozó extraprofit-adót, és a bányászati, kitermelési kötelezettség határidejének rövidítését - ismertette Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón. A korlátozásoknak konkrét időhatára nincs, erről a döntés hatásait figyelve határoz majd a kormány. Nem az áruk szabad mozgásának korlátozása a cél, hanem az extraprofit letörése.

A kormány tárgyalt az építésgazdaság legfontosabb kérdéseiről - mondta el a Kormányinfón Gulyás Gergely. Az építőanyagok ára drámaian megemelkedett, a piaci folyamatoknak önmagukban nem kellene ilyen mértékű drágulást eredményezniük, főleg a fém és a fa terémkek piacán. Ennek érdekében a kormány az alábbi döntéseket hozta: Az építőipari termékek kivitelére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés