Előfizetői tartalom

Építőipar: könnyedén ki tudják játszani a frissen bejelentett extraprofit-adót a cégek

Portfolio
A tegnap esti Közlönyben részletesen megjelentek az építőipari szereplők által hetek óta várt korlátozó intézkedések, melyben meghatározták többek között az exportra szánt termékek regisztrációját érintő tételek körét, a fuvarozásukkal kapcsolatos szabályokat, a kiegészítő bányajárdékot, a GVH kibővített jogköreit, illetve egyéb az építőiparhoz köthető szabályok és tevékenységek módosítását. Az egyik legizgalmasabb pont ebből a csomagból az extraprofit-adóval terhelt termékek (kavics, homok, cement) hatósági árának bevezetése, és az azon felüli áron való értékesítésből fakadó nyereség 90%-os megadóztatása. Ennek jártunk most részletesebben utána, hogy mit léphetnek vajon azok a cégek, akik szerint a hatósági ár fenntarthatatlan a normális működés mellett?

Az iparági szereplők, alapanyag-termelők, építőanyag-gyártók, bánya tulajdonosok, és az összes hozzájuk tartozó jogász és könyvelő mind a részletszabályokat elemzik és ahogy ilyenkor lenni szokott egymás után kerülnek elő az első értelmezés utáni kiskapuknak vélt megoldások, melyek közül most párat fel is sorolunk, amikkel a szigorú hatósági árkorlátozásra kötelezett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái