vonat, közlekedési múzeum,
Ingatlan

A vasút múltjáról és jövőjéről nyílik kiállítás a Közlekedési Múzeum leendő helyén

Portfolio
Öt év után önálló tárlattal jelentkezik a Közlekedési Múzeum, új otthonában a vasúti járműgyártás egykori bázisán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A "Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik" című időszaki kiállításon színes rendezvényekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és tematikus sétákkal várják az érdeklődőket július 16. és október 31. között, még a csarnok MÁV által hátrahagyott mai állapotában, a múzummá történő átépítés előtt.

Ma 175 éve, hogy elindult az első vonat Magyarországon, Pest és Vác között. Ebből az alkalomból nyílik a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokában egy időszaki kiállítás a vasút múltjáról és jövőjéről, melynek során a kiállításon a nagyközönség betekintést nyerhet az építkezés előtt álló érintetlen ipari környezetbe, mielőtt megkezdődnek a munkálatok a múzeum új otthonának kialakításához.

"Az időszaki kiállításunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt izgalmas és teljesen egyedi program. A megújuló Közlekedési Múzeum a budapesti belföldi és külföldi turizmus újraindításában, a kulturális élet járvány utáni fellendítésében is szerepet kíván vállalni a rendezvénnyel." - mondta el Vitézy Dávid, az intézmény főigazgatója.

Szeptember 15-én Budapest legfontosabb fejlesztéseiről is beszélnek majd a szakértők a Property Investment Forum 2021 konferencián. Részletekért kattints!

Vasúti járműjavítóból Közlekedési Múzeum

Az Északi Járműjavító 1867 és 2009 között az ország legjelentősebb vasúti járműjavító bázisa volt. A kormány néhány éve döntött arról, hogy ott kapjon helyet a Közlekedési Múzeum. Az új Közlekedési Múzeum terveinek elkészítésére 2019-ben a szakmai zsűri a New York-i Diller Scofidio + Renfro építész irodát és magyar partnerét, az Ybl-díjas Noll Tamás vezette M-Teampannon építészirodát választotta ki győztesnek. A tervezés zajlik, 2021 végén megkezdődik az építési engedélyezés és 2022 végére a kiviteli tervek is rendelkezésre állnak majd.

A munkáltokat megelőzően azonban a látogatók a „Volt egyszer egy Északi...a történet folytatódik” című kiállítást is megtekinthetik, július 16. és október 31. között.

az új közlekedési múzeum előreláthatóan 2026-ra nyithat majd meg.

Címlapkép és képek forrása: Portfolio

75 éves a forint 5 forintos érme mnb
GettyImages-1211246429 (13)
németország nyugdíj_getty
zöld ingatlan
vakcina
maszk_GettyImages-1214207063
pfizervakcina

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Kagi, Renko, Heikin Ashi - melyik mire jó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
GVH_epulet_1