zöld épület
Ingatlan

Ezekre az ingatlanokra fognak lecsapni a jövőben a befektetők

Portfolio
Ausztrália és Óceánia cégei a legelkötelezettebbek a fenntartható ingatlanok iránt, meghaladva az összes többi kontinenst - írja a The Urban Developer. A számítás a globális ingatlanfenntarthatósági referenciaértékének (GRESB) pontozása alapján készült és rávilágít arra, hogy az ingatlanbefektetési döntések során is egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság.

2020-ban 1229 ingatlanportfólió között az ausztrál és új-zélandi ingatlanszektor volt a leginkább elkötelezett a fenntartható ingatlanok iránt, amit a WELL minősítések magas aránya is bizonyít. Az ország összes irodaházának több mint 20 százaléka vesz részt WELL programban.

A fenntarthatóság lesz a középpontban a szeptember 7-i Sustainable World 2021 konferencián. Részletekért kattints!

Ausztrál piaci szereplők szerint a világjárvány még jobban rávilágított az emberi egészség és jóllét, valamint a fenntartható megoldások fontosságára. Mindez a befektetési döntések során is megjelenik, a pénzügyi mutatók mellett egyre jobban előtérbe kerülnek olyan újfajta indikátorok, mint az ESG, ami alátámasztja, hogy az emberi egészség elengedhetetlenül fontos tényező a vállalat eredményes működéséhez. A KPMG jelentése szerint az ausztrálok 86 százaléka számára fontos, hogy a befektetéseik etikus, fenntartható vállalatokhoz kapcsolódjanak.

Világszerte több mint 35 ezer milliárd dollárt fektetnek ESG eszközökbe, ami bizonytja, hogy ez nem egy múló hóbort, hanem meghatározó tényezővé vált.

A fenntartható ingatlanbefektetésekkel a Property Investment Forum 2021 konferencián is kiemelten foglalkozunk. Részletekért kattints!

A befektetők számára tehát egyre fontosabb a fenntarthatóság, ami az ingatlanbefektetések terén az épületek minősítésével igazolható. A jövőben minden bizonnyal tovább fog erősödni ez az irány, felértékelve mind befektetői, mind bérlői szempontból a minősítéssel rendelkező ingatlanokat.

Címlapkép forrása: Getty Images

75 éves a forint 5 forintos érme mnb
GettyImages-1211246429 (13)
németország nyugdíj_getty
zöld ingatlan
vakcina
maszk_GettyImages-1214207063
pfizervakcina

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Kagi, Renko, Heikin Ashi - melyik mire jó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GVH_epulet_1