Előfizetői tartalom

Építőipar: az exportszabályozás miatt szerződésszegéssel is számolniuk kell a vállalatoknak

Portfolio
A kormány több olyan rendeletet is kiadott a közelmúltban, amelyek jelentős hatást gyakorolnak mind az építőiparra, mind az építési alapanyagokat kitermelői ágazatra. A bevezetett intézkedések hatással lehetnek a már hatályban lévő szerződések teljesítésére, illetve a futó projektek kivitelezésére is. Ennek oka, hogy amennyiben az állam gyakorolja az elővásárlás jogát, úgy egy hazai eladó nem feltétlenül tudja teljesíteni a külföldi szerződéses partnerei felé vállalt kötelezettségeit, ami szerződésszegést eredményezhet. A PwC Magyarország szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat és a tisztázatlan kérdéseket.

Kiviteli korlátozások - az állam zöld lámpát ad vagy él az elővásárlási jogával Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, 2021 júliusától az építőipari ellátásbiztonság szempontjából egyes stratégiai jelentőségű nyersanyagokat és termékeket, csak a belgazdaságért felelős miniszterhez történő regisztrációt, és a bejelentés tudomásulvételének visszaigazolását...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái