Előfizetői tartalom

Építőipar: Az exportkorlátozás a hazai építőanyag gyártásnak csak egy szűk körét érinti

Portfolio
A kormány július elején jelentett be egy sor intézkedést, melyekkel az építőiparban tapasztalt brutális alapanyagár-emelkedést és az alapanyaghiányt igyekeznek orvosolni. Az intézkedéscsomag része az egyes alapanyagok és termékek exportjának korlátozása, azonban ez csak rövid távon jelenthet megoldást. Mi most a hazai építőanyag-szektor legnagyobb szereplőit kérdeztük, hogy értékeljék röviden a korlátozás hatásait az ágazatra, illetve hogy milyen hosszú távú megoldásokat látnak megvalósíthatónak.

Mint ismert, a magyar kormány többek közt egyes stratégiai fontosságú alapanyagok exportjának korlátozásával igyekszik megvédeni a hazai építésgazdaságot az alapanyagárak drasztikus emelkedésétől és az alapanyagok hiányától. Az exportkorlátozás ugyan csak ősszel kerülhet bevezetésre, a cégek már júliustól csak a belgazdaságért felelős minisztertől kapott engedéllyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés