FONTOS Véget ért Magyarország legsúlyosabb problémája
 
Előfizetői tartalom

Budapesti lakáspiac: buckapályára kerültek az árak

Portfolio
A vidéki ingatlanok drágulása húzta fel a 2021. első negyedéves lakásár-emelkedés átlagát, de nominálisan Budapesten is nőttek 2-3 százalékkal a lakásárak. Az MNB és a KSH legfrissebb országos árelemzéséről már beszámoltunk, de a főváros, - ahol az összes tranzakció mintegy 19 százaléka megy végbe - külön összesítést is érdemel. Lássuk, mennyibe került 2021 első negyedévében egy átlagos budapesti lakás!

Szinte egyszerre jelent meg a KSH és az MNB lakásárindexe, melyből kiderült, hogy 2021 I. negyedévében országosan 5,8% (KSH alapján, csak a használt lakásokat figyelembe véve) és 8,2%(MNB számításai szerint) közöttire tehető a drágulás mértéke a korábbi negyedévhez képest. Éves összehasonlításban, vagyis 2020 első és 2021 első negyedéve között, az MNB 14,1%-ra, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés