Előfizetői tartalom

Ajtóstul tör rá az ESG az ingatlanpiacra

Portfolio
A nagyobb energiahatékonysággal és alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással működő épületek kerültek a középpontba az elmúlt években. Az új fejlesztéseknél már nem elég egy hangzatos épületminősítés, hiszen akár egy fejlesztőről, egy befektetőről, vagy az épület használójáról van szó, az adott vállalatnak komolyan számba kell vennie a nettó zéró kibocsátást támogató stratégiákra való átállási kockázatát. Will Robson, az MSCI ügyvezető igazgatója és az ingatlanpiaci megoldások kutatásának globális vezetője a Property Forumnak beszélt az ESG mutatók értékeléséről a kereskedelmi ingatlanok esetében, valamint azoknak növekvő szerepéről a szervezeti kockázatkezelésében.

Az elmúlt egy-két évben még inkább fókuszba kerültek az épületminősítések, valamint az olyan ingatlanok, amelyek nagyobb energiahatékonysággal és alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással működnek - mondta el az interjú során Will Robson, az MSCI ügyvezető igazgatója. Mind a minősítéseknek, mind a befektetők felé történő jelentéstételnek fontos eleme, hogy az új ingatlanok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái