Előfizetői tartalom

Ennyivel emelkedtek a lakbérek a járvány mélypontja óta

Portfolio
Tovább nőttek a lakbérek: júliusban országosan 2,7, Budapesten 2,4%-kal drágultak a kiadó lakások az előző havihoz képest - derül ki a KSH-Ingatlan.com legfrissebb lakbérindexéből. A főváros kerületcsoportjai közül a legnagyobb áremelkedést a pesti belső kerületekben (3,7%) lehetett mérni. A 2020. januári csúcsnál Budapesten átlagosan 9,2%-kal alacsonyabb áron kínálták a bérelhető lakásokat, ugyanakkor az ország többi régiójában már a járvány előtti szint fölé emelkedtek a lakbérek.

Fél éve folyamatosan emelkednek a lakbérek 2020-ban több hullámban csökkentek a lakbérek, majd 2021 februárjától újra növekedni kezdtek. Az áremelkedés 2021 júliusában élénkülő ütemben folytatódott: az előző hónaphoz mérten országosan 2,7, Budapesten 2,4%-kal lettek magasabbak a lakbérek. Országosan az előző év azonos időszakához képest 1,4%-kal nőttek az árak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés