Előfizetői tartalom

Növekvő bérleti díjak az egyetemvárosok lakáspiacain

Portfolio
A felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után mindig nagy az izgalom szülőkben és diákokban egyaránt, hogy jut-e, marad-e kollégiumi férőhely, és ha nem, akkor mennyiért sikerül kiadó lakást találni. Megvizsgáltuk az Ingatlantájolón az elmúlt fél évben, a nagy egyetemi városokban hirdetett kiadó lakásokat, és azt tapasztaltuk, hogy egyre kevesebb a kiadó lakás, ugyanakkor a bérleti díjak növekedésnek indultak.

Látványosan csökken a kiadó lakások vidéki kínálata Vizsgálódásunk ezúttal a három legnagyobb egyetemi városra, Debrecenre, Szegedre és Pécsre terjedt ki, a hirdetéseket 2021 februártól júliusig vizsgáltuk. “A hirdetett kiadó lakások száma ezen időszak alatt folyamatosan csökkent mindhárom városban. Ezt persze nem csupán az egyetemisták, főiskolások bérlései alakították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés