Előfizetői tartalom

Elindultak felfelé a lakásbérleti díjak: meddig tarthat az emelkedés?

Portfolio
A januári mélypont után a lakóingatlanok bérleti díjai országos szinten több hónapja stabilan növekednek. A nyár vége hagyományosan is a lakásbérleti piac főszezonja, így a júliusban regisztrált, a korábbi időszaknál meredekebb áremelkedés nem teljesen meglepő, azonban kérdéses, hogy meddig tarthat még a növekedés, visszatérhetnek-e a járvány előtti, kiugróan magas bérleti díjak vagy megtorpan a növekedés. Az OTP Ingatlanpont szakértője a bérleti díjak emelkedésének hátterét és a jövő kilátásait vizsgálta.

Év elején még visszafogottan nyilatkoztak a szakértők a lakásbérleti piac jövőjéről, 2022 tavaszára 7-8 százalékos növekedést prognosztizálva. Az óvatosság nem volt alaptalan, hiszen a koronavírus-járvány hatására 2020. január és 2021. január között országos szinten majdnem 13, míg Budapesten közel 17 százalékkal csökkentek a bérleti díjak. A KSH-Ingatlan.com hétfőn...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés