Előfizetői tartalom

Eddig nem létező ágazatok jelenhetnek meg, és a munkaerőpiac gondjai is megoldódhatnak

Portfolio
A Széchényi Egyetemen működő Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont keretében, megalakult a hazai építésgazdasági szakmai szervezeteket tömörítő Zöldinnovációs Építésgazdasági Kerekasztal. A Tudásközpont vezetője Prof. Dr. Boros Anita elmondta, hogy a zöldinnovációk segítségével versenyképesebbé válhatnak a vállalatok, zöldebbé a már meglévő, működő iparágak, és új, eddig nem létező ágazatok is létrejöhetnek a gazdaságban, amely a munkaerőpiacon is megmutatkozik.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete 2020-ban vizsgálta a zöld munkahelyek elterjedtségét az Európai Unióban és Magyarországon. Definíció alapján a zöld munkahely hozzájárul a környezet minőségének megőrzéséhez és helyreállításához, ide tartoznak az olyan szellemi foglalkozásúak, mint például a zöld építészek, a környezetvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés