Előfizetői tartalom

Nem is gondolnád, mekkora értékben indulnak Magyarországon ingatlanfejlesztések

Portfolio
A megelőző negyedéveket jellemző viszonylagos stagnálás után 2021 második negyedévében jelentősen nőtt az Aktivitás-Kezdési mutató az építőiparban – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből. Utoljára 2018 első három hónapjában indultak el magasabb értékben kivitelezések egy negyedév alatt. 2021 első félévében így összesen 1398 milliárd forint értékben léptek építési fázisba beruházások, ami jelentős, 20 illetve 18 százalékos növekedést jelent az előző két év ugyanezen időszakának értékeihez képest.

Az EBI Építésaktivitási Jelentés három kutatócég együttműködésének eredménye, melyhez az ibuild.info a projektkutatással és a projektadatbázissal, az ELTINGA Ingatlanpiaci Kutatóközpont és a Buildecon Építésgazdasági Kutató pedig a mutatószámok kialakításával és az aggregálást végző algoritmusok kidolgozásával járul hozzá. Erősödő nem lakáscélú magasépítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés