Előfizetői tartalom

Akadoznak az új lakásépítések - Mi állhat a háttérben?

Portfolio
Miután 2021 elejétől ismét 5 százalékos áfa mellett értékesíthették a fejlesztők az új lakásokat, az elindított új lakóprojektek összértéke kiugróan magas szám lett (az előző negyedévekhez, évekhez képest), ugyanis a korábbi időkből a fiókban ragadt terveket gyorsan elő tudták újra venni a fejlesztők. A második negyedévben már jóval kevesebb induló projekt volt, ami annak az időbeli felkészülésnek és tervezésnek köszönhető, ami szükséges ahhoz, hogy a teljesen új, még kidolgozásra váró projekteknél is eljöhessen a rajtvonalhoz állás pillanata. Nem kell tehát rögtön a lakásépítések visszaesésére gondolni, - még ha most a visszafogottabb számok ezt is sugallják - a jövőben az Aktivitás-Kezdés mutató növekedésére lehet számítani.

Visszaesés a társasházi lakásépítési piacon, vagy inkább eltolódó projektindulások? A lakásépítési piacon három mutatót mindenképpen érdemes számba venni, ha szeretnénk tisztán látni az éppen zajló folyamatokat: Az egyik az Aktivitás-Kezdési mutató, ami azt szemlélteti, hogy hány milliárd forint értékben indultak el lakásépítési projektek, a másik az Aktivitás-Befejezési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái