Előfizetői tartalom

Akadoznak az új lakásépítések - Mi állhat a háttérben?

Portfolio
Miután 2021 elejétől ismét 5 százalékos áfa mellett értékesíthették a fejlesztők az új lakásokat, az elindított új lakóprojektek összértéke kiugróan magas szám lett (az előző negyedévekhez, évekhez képest), ugyanis a korábbi időkből a fiókban ragadt terveket gyorsan elő tudták újra venni a fejlesztők. A második negyedévben már jóval kevesebb induló projekt volt, ami annak az időbeli felkészülésnek és tervezésnek köszönhető, ami szükséges ahhoz, hogy a teljesen új, még kidolgozásra váró projekteknél is eljöhessen a rajtvonalhoz állás pillanata. Nem kell tehát rögtön a lakásépítések visszaesésére gondolni, - még ha most a visszafogottabb számok ezt is sugallják - a jövőben az Aktivitás-Kezdés mutató növekedésére lehet számítani.

Visszaesés a társasházi lakásépítési piacon, vagy inkább eltolódó projektindulások? A lakásépítési piacon három mutatót mindenképpen érdemes számba venni, ha szeretnénk tisztán látni az éppen zajló folyamatokat: Az egyik az Aktivitás-Kezdési mutató, ami azt szemlélteti, hogy hány milliárd forint értékben indultak el lakásépítési projektek, a másik az Aktivitás-Befejezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés