FONTOS Döntött a kormány: napokon belül új ingyenhitel érkezik a magyar családoknak!
Csapatmunka egy modern irodában
Ingatlan

A rugalmas munkavégzés mellett tette le a voksát a világ egyik legnagyobb munkáltatója

Portfolio
A nyári szezon végével a munkáltatóknak világszerte el kell dönteniük, hogy a jövőben honnan dolgozzanak a munkavállalóik. A jövő kulcsszava a rugalmasság lesz, mivel a nagy munkáltatók világszerte nemcsak a home office-t, hanem a multilokációs munkaszervezési stratégiákat is egyre szélesebb körben adaptálják - szerepel a New Work közleményében.

Néhány héttel ezelőtt a GSA nevű amerikai kormányzati ügynökség, amely több mint kétmillió közalkalmazott számára bérel és kezel egy 65 millió négyzetméteres irodaportfóliót, öt rugalmas munkaterület-üzemeltetővel kötött szerződést, hogy coworking szolgáltatásokat nyújtson a kormányzati alkalmazottaknak. Mindez azt jelenti, hogy kétmillió ember nagy részének mostantól lehetősége lesz arra, hogy megválassza, melyik irodából szeretne dolgozni egy adott munkanapon.

Ez nemcsak a személyes szabadságot növeli, és elősegíti a munka és a magánélet jobb egyensúlyának megteremtését, hanem a környezetre is pozitív hatással van, mivel a munkavállalóknak kevesebbet kell ingázniuk ahhoz, hogy egy kényelmes irodából dolgozhassanak. A különböző munkavégzési helyszínek ráadásul magukkal vonják a különböző munkatársakkal való interakciót, ami bizonyítottan növeli a produktivitást és a kreativitást.

Az irodapiac jövője, a bérleti szreződésekben tapasztalt változások és a rugalmas megoldások is fókuszban lesznek a szeptember 15-ei Property Investmetn Forumon.

"Az, hogy a világ egyik legnagyobb munkáltatója rugalmas, multilokációs munkaszervezési stratégiák mellett tette le a voksát, erős jelzés a vállalatok számára világszerte. Arra számíthatunk, hogy a munkáltatók követni fogják a példát Európában és Magyarországon is" - mondja Hubert Abt, a rugalmas irodahelyiségeket üzemeltető New Work vezérigazgatója és alapítója.

A rugalmas munkahelyi stratégiák népszerűségének növekedése már jóval a COVID-19 járvány előtt elkezdődött, de a lezárások tapasztalatai mindenképpen felerősítették ezt a strukturális változást.

Magyarországon is egyre több vállalat teszi már lehetővé a távmunkát alkalmazottai számára, és sokan szerződtek rugalmas irodahelyiség-üzemeltetőkkel, hogy még több opciót biztosítsanak számukra. Ennek fényében nem meglepő, hogy a globális flex irodahelyiségek piaca a 2020-as 7,97 milliárd dollárról 2025-re várhatóan 13,03 milliárd dollárra nő majd.

A New Work is erőteljes növekedést regisztrált a rugalmas munkahelyek iránti keresletben magyarországi piacán. Erre reagálva indította el a cég együttműködési (franchise) koncepcióját. A 2012-ben, Budapesten alapított New Work 3 ország (Lengyelország, Magyarország és Csehország) 6 városában 16 irodát üzemeltet.

Canada Square
KIADVA m214.5–15
IP West
8000 m214.5–15
R70 Office Complex
4500 m212–13
VABA Irodák
4692 m214.9–14.9
myhive Haller Gardens
13726 m214.5–17

Címlapkép: Shutterstock

novákkatalin
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
bull
VAL_03974 (1)
hiventures vezetői panelbeszélgetés
budapest
vakcina románia
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
VAL_03974 (1)